Skinande rena skåp!

Har vi i huset idag.

Igår tog jag mig i kragen och har börjat med att städa våra köksskåp. Tänk så j...a mcket man sparar på av INGEN anledning. Jag fick 3 hyllor över i mina tidigare proppfulla skåp efter att ha funderat bara en gång innan jag slängde nåt. Min käre sambo höll på att bli skogstokig när han insåg att jag eldat upp hans gamla skärbräda som han gjort på slöjden. *fniss* Men han fick lov att erkänna att vi faktiskt aldrig hade använt den och den var vare sig hel eller särskilt snygg.

Nu har jag bara skafferiet och skåparna vid spisen kvar. Men det får bli en annan gång.

Sambon brukar vara irriterad efter att jag gjort sådana här storstädningar, för jag möblerar ju bara om, tycker han. Det tar flera veckor innan han börjar hitta igen.

Jag är ju INTE pedant, det vet alla, men vad ni inte visste är att jag faktiskt är pedant då det gäller min köksskåp. Varje sak ska ha sin givna plats och jag hatar när man ställer ihop koppar och fat av olika sort i en oherrans oordning. Största tallrikarna SKA stå underst och sedan ställer man dem i storleks, och "sortsordning" ovanpå. Samma sak med koppar. Jag tycker egentligen inte om att ha en massa omaka koppar eller muggar, vilket ju är väldigt lätt att det blir. Dessutom så använder man ju bara sin favoritmugg själv och de andra bara står där och tar plats på hyllan. Vi hade 34 temuggar... men nu är alla utom 12 bortplockad till längst in på den översta hyllan där jag liks inte når upp att se dem.

image25

För massor av år sedan fick jag en gammal kryddsats av min mamma. Jag har haft den stående uppe på ett av köksskåpen och där har den stått och samlat damm. Nu har jag tagit ner några av burkarna och ska använda dem. Det är väl ingen mening med att ha en massa saker om man inte använder dem???

image26

Vårt skafferi är stort och rymligt. Men eftersom det är det så förvaras det en massa saker där som egentligen inte ska vara i ett skafferi. Men nu har jag ställt dit så att vi kan lägga allt som ska till återvinning där. Papper, glas och plast + en stor bytta för sånt som ska pantas. Blev skitbra!

Har lovat oss själva att bli bättre på det här med återvinning. Egentligen så är det bara papper och tomglas som vi har sorterat ut tidigare. Vi eldar upp en hel del i kaminen istället för att slänga i soporna. Typ makaronkartonger, mjukplast av PELD (blir bara vattenånga vid förbränning) och sånt. Bättre att vi får värme av det än umeborna har vi resonerat. Och det kommer vi att fortsätta med. Men vi har varit dålig på att återvinna glasburkar, konservburkar, hårdplast och sånt. Men nu ska vi göra ett allvarligt försök. Och vi har ju inte särskilt långt till återvinningsstationen heller... Enkelt som en plätt att tömma varannan vecka (soptunneveckan) tänkte vi. Vi får se hur det går.

Kommentarer
Postat av: Mötley Annika

tjusigt *L*

2008-02-19 @ 17:06:37
URL: http://motleycrue.blogg.se
Postat av: Ice Lady

Vad duktig du har varit! Och de där salt, mjöl & socker burkarna var ju jättefina! :-D

2008-02-19 @ 20:31:11
URL: http://icelady.blogg.se
Postat av: Lisa

Att spara på sig grejer är lätt...tyvärr..
jag körde ju storstädning när jag gjorde om köket så än får det duga (även om det skulle behövas igen) det får vänta tills vårstädningen!!!

2008-02-20 @ 09:34:26
URL: http://www.lizaloop.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Vem är du?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Adress till din hemsida/blogg?:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0