Min praktiske sambo!

Ikväll genomförs en miljö-manifestation över hela världen. Mellan klockan 20 och 21 ska alla som vill släcka alla ljus. http://www.aftonbladet.se/klimathotet/article2148791.ab

När jag berättar det för min käre sambo är hans enda kommentar:
- Det kan ju inte vara bra.

- Nähä? Frågar jag, lite aggresivt måste jag erkänna.

- Jamen, tänk på när alla ska tända igen.... eller redan när alla släcker.... Kan inte vara rätt tänkt!

- ???? tänker jag... nu kommer han nog med någonting tekniskt...

Och mycket riktigt...

- Det blir ju rätt svårt att få effektuttaget att bli rätt.

Jag ser fortfarande ut som ett stort frågetecken

Faran av att städa...

Måste bara berätta vad som hände en väninna i påskhelgen.

När hon skulle skura väggarna i den nyrenoverade toaletten ställde hon sig på en stege. Efter att ha skurat väggarna i hörnet ovanför toalettstolen så ställde hon ena foten på toastolen för att ta sig ner. MEN...... toalocket sprack!


_OM_ det inte hade varit för att hon gjorde sig rejält illa och fick tillbringa några timmar på akuten och numera går på kryckor med en spricka i foten, så skulle jag sjunga en sång för henne:

- Hon hade foten i en potta..... trallallallala     MEN NU gör jag ju inte det..... SÅÅÅÅÅ elak får man väl inte vara?

Men se vad man kan lära sig. Det är farligt att städa! NU är det bevisat!

I helgen måste jag arbeta hemma på kontoret. Har en jättehög att ta hand om. Det är resultatet av att man tar sig en ledig helg i fjällen. Men det var det värt.

Ha en trevlig helg allihopa!

UPPDATERING!!!

HERREGUD, vad fort tiden går när man har roligt... eller arbetar hela dagarna. Fast det har jag inte gjort hela tiden... Men det är helt klart en omställning det här med att arbeta. Det är inte särskilt stressigt på jobbet som sådant, lagomt tempo, men det blir ju rätt långa dagar. Jag åker kl 5.30 och är hemma 17.00 4 dagar i veckan.

Dessutom har inte jag och min chef samma dygnsrytm. Jag säger bara - han vore någonting för dig Lotta!!! Han kommer in efter klockan 10 på fm och arbetar gärna till kl 8 på kvällen. Ska man få sig hem i tid är det bara att hålla sig undan och smyga iväg när det är dags att sluta. För går man in till honom så blir man kvar i en timme till.

Under påsken har vi varit uppe i Tärna. Vi åkte upp sent på onsdagkväll och när vi kom fram var det -20 grader ute vilket innebar att det även var temperaturen inne i vår husvagn... Tur att det går fort att värma upp så liten yta, och tur att vi fick mysa under sovsäckarna. Adam var riktigt nöjd.

Vi har haft 6 pangdagar där uppe. Soligt, inte ett moln på himlen, perfekta backar och god mat nere på Fjällvindens hus, som inte längre heter det, men jag kommer inte ihåg vad det har för nytt namn... Själv lyckades jag krascha ordenligt. Ena skidan skar iväg rätt åt h..., ja ni vet, och jag föll som en fura rakt ner i backen med huvudet först. Backen var HÅRD, men som tur var så hade jag inte så hög fart när jag föll och dessutom så hade jag hjälm. Utan den så hade de fått lov att hämta mig på bår. Låg länge och räknade stjärnor och vickade på tår och fingrar för att känna att allt fungerade. Jag FÖRSTÅR inte de som åker utan hjälm. Att de inte är mer rädd om det lilla de har.

Och när vi kom hem på tisdag kväll så åt vi våfflor på IT-centrum till middag. De såg rätt chockade ut när vi beställde in 6 våfflor på en gång. Och det var sååååå gott.

Jag vill passa på att tacka alla ni som kom på Adams kalas uppe på Buberget. Han var såååååååå nöjd, och ville genast boka in en torsdag till när även Alexandra kunde komma. Snäll är han! Även Håkan och jag tyckte att det var trevligt med så många föräldrar på plats så man fick chansen att prata bort en stund.

Nu ska jag väcka Håkan. Jag tycker att han har snarkat tillräckligt på soffan nu, lika bra att gå direkt i säng, men han påstår att vår soffa är snäppet bättre än sängen i komfort. Det blir nog en investering snart... in ny säng alltså.6-åring i huset!

Adam fyllde 6 år i går. Tänk vad tiden går....

Vi hade inget "riktigt" kalas - det kommer här framöver, men han bjöd hem Markus, Wilma, Benjamin och Diego på tårta igår kväll. Favorittårtan var inhandlad - Schwarzvaldstårta (svårstavat det där). Tur för mig som inte behövde baka då.

Kusin Markus ska var här hela helgen. Adam vaknade klockan 5 i morse och ville börja leka, vilket INTE Markus ville..... han är nämligen en riktigt sjusovare och brukar sova till kl 9 på helgerna. Så vi har haft en låååååååååång morgon. Väntat och väntat och väntat......


DSC00364.jpg 
 Adam blåser av sina födelsedagsljus.

Idag ska vi åka till Tvärålund och titta på skotertävling. Själv skulle jag vilja upp på Buberget men man kan ju inte hinna allt.

Nya jobbet? Känns bra fortfarande! Veckan har varit lite hysterisk eftersom halva styrkan skulle åka till LasVegas på mässa idag lördag. Massor av saker som skulle packas och förberedas. Så nästa vecka är vi en halverad styrka. Men då kanske jag kan få lugn och ro runt om mig och komma mer in i redovisningen.Nä, varför tyckte ingen som jag?

Hmmm, igår tyckte inte schlagersverige som jag.

Att Fronda inte ens gick till andra chansen tycker jag var trist. Det var en härlig låt tycker jag. På vems bekostnad? Helt klart på fru Pirellis bekostnad. Jag kan inte med bästa vilja i världen tycka att hon är bra. Hellre Carola än Pirelli. Jag tyckte att Sibel var bäst ikväll, följt av Nordman. De skulle ha gått direkt till final och Fronda och Bengtzing till andra chansen enligt mig.

Lite kul dock att Nordman och Carola/Johnson möter varandra i andra chansen. Tala om kontraster. Tyvärr blir det väl så att Carola/Johnson får mest röster av dem. Men jag vet då vilka jag ska rösta på...

Första veckan avklarad!

Och inskolningen är därmed över. Nu ska jag klara av det här på egen hand.

Företaget jag har börjat på heter Oryx och är ett företag som gör både mjuk- och hårdvara till simulatorer för t ex Partek Forest. Det är egentligen "flygsimulatorer" men det är istället t ex en skogsmaskin man kör (istället för flyger alltså...). De gör simulatorer även till Volvo på deras dumprar m m. En arbetsplats med en massa datanördar med andra ord. Men de verkar väldigt trevliga att arbeta med.

Redovisningssystemet Mamut har jag ju nämnt tidigare och min tolkning just nu är att det är då inte någon med insyn hur bokföring sker som har gjort det systemet.... Säger inte något mer just nu. Ska ta kontakt med deras support till veckan och tala om att det vore bra om man kunde scrolla med musen i deras rullister............ och att det vore bra om TAB funkade i alla dialogrutor och inte bara i en del..... och att man kunde ta ut ett momsavslut automatiskt....

Min chef, verkar vara en något stressad person som det är svårt att få ner på en stol i mer än 5 sekunder. Funderar starkt på att se till att det går att låsa dörren så att man åtminstone har honom i ett rum medan man ska prata med honom. Men annars verkar han helt OK. Fördelen med arbetet verkar vara att det är fritt med tider och annat bara man levererar det man ska i rätt tid. Och DET klarar ju jag av.... alltid ute i god tid (hahahahaha!)

Idag har jag skickat sambo + son till Buberget. Själv skulle jag tvätta lite kläder, ta reda på lite pappersarbete här hemma, vattna blommor med mera men hittills har jag bara druckit 3 koppar kaffe, tittat på repriser från förra årets Vasalopp, stoppat in i diskmaskinen och läst ikapp på en del bloggar. (Jag har inte kommenterat nåt... men jag har läst ;) ) Tråkigt med en vecka full av jobbiga begravningar för en del av er. Men nu är det gjort. Det brukar hur konstigt det än låter vara skönt att faktiskt gå på begravningen och få ett avslut.

Nästa vecka är det ju sportlov och vi ska försöka planera så att sonen i alla fall får vara ledig onsdag - fredag. Jag är ju hemma onsdag så det går bra. Sambon ska försöka ta ledigt torsdag. Fredagen, som för övrigt är sonens 6-årsdag, har vi inte riktigt klarat av att lösa än. Men en kortdag på dagis ska vi försöka få till.

Det är konstigt hur saker och ting löser sig. Precis när jag fått jobb med en lön som helt klart lyfter vår privatekonomi så har jag också fått ett litet arv utbetalt, som gör att jag faktiskt har råd att gå och köpa lite nya arbetskläder och sånt redan nu och inte behöver vänta tills första lönen. Jag har till och med råd att gå till optikern och kolla min ögon.... Har inte varit dit på 3 år. Känns väldigt bra! Resten av arvet ska jag spara så att jag kan vara ledig hela juli utan att ta ut en massa föräldradagar.

Nä, nu måste jag gå upp och stoppa i tvättmaskinen. Oskar Svärd vann även idag 2007 års vasalopp.

RSS 2.0