Jag lovade ju en bild på den blivande gitarrvirtuosen. ;-)

image6 
Jag lovade ju en bild på den blivande gitarrvirtuosen. ;-)

Heldag i backen!

Whao! Idag har vi varit i Sorsele och åkt slalom hela dagen. Det var kanon i backen och jag och sambon är rejält möra i benen. Sonen säger sig dock inte känna någonting alls, trots att han åkt fler åk än vad vi har gjort. På slutet fick vi lov att åka vartannat  åk med honom för att orka.......

OM vi har tur så kanske vi kan ordna en husvagnsplats där resten av säsongen.

Dessutom träffade vi en gammal slalomkompis till sambon från Kiruna, som var där med sin familj på träningsläger. De har också  husvagnen uppställd där i år. Det var VÄLDIGT trevligt att se dem igen.

Ikväll blir det en tidig kväll. Jag tror inte att vi är särskilt svårvaggade trots att både jag och sonen sov på vägen hem.

I morgon ska vi ha röjardag, tyvärr inte röjarfest... utan städdag. Vi får främmande över nyår och det ser för dj......t ut här hemma just nu. Så det blir en heldag i skurtrasor och skurvattens tecken. Sonen var väl inte alltför glad över den framtidsutsikten....

Nu ska jag ta ett glas vin till och sedan bara domna bort för den här dagen.

Årets andra julklappsutdelning

är nu avklarad. Är i Ersmark hos syrran där klappar har delats ut.

Till sonens stora glädje hade tomten varit här och lämnat en julklapp innehållande........... en gitarr. Sonens glädje var obeskrivbar. Bild på första framträdandet kommer bara jag kommer hem.

I morgon åker vi upp till Sorsele för att åka slalom. Roligt med en extra skiddag! Hoppas nu bara att vädrets makter är med oss.

Den här veckan...

... brukar vara den värsta veckan på hela året för mig. Jag brukar vara deppad och nedstämd och inte vilja någonting inför julen. Anledningen? Jo, 1989 den 18 december dog min pappa och 1998 den 16 december dog min mamma.

Men vet ni vad? I år har jag inte känt den där otroliga nedstämdheten. Det känns som om jag liksom har kommit i takt med sorgen efter dem. Den är inte längre betungande utan istället.... lugn. Jag vet inte riktigt hur jag ska förklarar det med ett annat ord.

Att få någonting gjort

är INTE vad jag fått idag.

Sonen och jag har slagit in julklappar till alla som vi ska lämna till före julafton. Sonen har ju som jag tidigare berättat varit lite konfunderad över att tomten inte ger julklappar till alla.

Sambon förklarade dock igår att precis som tomten tycker, är det roligt att ge bort presenter till dem man tycker om. DÄRFÖR köper vi julklappar till våra släktingar och vänner. Dessutom så hinner tomten ju bara med att ge julklappar till alla barn, så om vuxna ska få några klappar måste de köpa till varandra. Det köpte sonen med hull och hår.

Efter inslagningarna skulle jag ta itu med att tvätta lite kläder som ska med upp till Tärnby, men när man ser på VK's hemsida känns det inte som om det blir någon skidåkning i jul. SHIT! Jag tappade helt lusten för att åka upp.

Jag och sonen åkte upp till Kestutis och Thalia med en julklapp till Diego från Adam. En tyg skallra föreställande ett lejon. Adam förstår inte riktigt det där med att Diego inte kan leka än, han är ju bara 8 månader. Så han tyckte att det var liiiite jobbigt att bara leka tittut.

Och nu sitter jag här och skriver istället för att grädda pannkakor till sonen som jag lovat. Sen middag blir det...

Sambon och farfar är i Umeå för att köpa de sista julklapparna. Sambon ringde och undrade om de verkligen var TVUNGNA att åka in på stan för att köpa en klapp som vi glömde igår..... Han lät riktigt lidande... Så han slapp

NU ska jag börja göra allt det där som jag skulle ha gjort tidigare idag.

Julhandlat idag!

Vi åkte iväg klockan 8 och kom hem kl 7 ikväll och då hade vi hunnit med ett fika hos farfar också. Alla utom 3 julklappar är köpta, varav en faktiskt kan vänta till mellandagarna eftersom vi inte ska ses förrän till nyår. BRA GJORT!

Dessutom hann jag med en anställningsintervju på eftermiddagen också. Det gick jättebra och mitt CV är nu skickat ett steg upp i hierarkin. Känns som om det här vore en bra chans tillbaks till arbetslivet igen.

Men det var det där med att julhandla jag tänkte skriva om. Sambon blir vanligtvis helt knäpp på mitt planerande, men idag var han trots allt ganska nöjd. Igår kväll gick vi genom (på min begäran...) vad vi skulle köpa och var. Sedan la jag (naturligtvis) upp en körplan så att vi inte skulle behöva köra fram och tillbaks genom stan. Eftersom vi skulle ha sonen med oss blev vi ju tvungna att planera in hur vi skulle "kollra bort" honom också, vilket funkade över förväntan. Han var bara liiiiiiite konfunderad över varför tomten inte fixade julklappar till vuxna..... Dessutom vill han med bestämdhet inte följa med till Umeå någon fler dag i veckan. Men med lite glass och en liten leksak på vägen så tog han det med jämnmod.

Jag har fått min julklapp av sambon redan idag. :) Nya slalompjäxor! Jag har tydligen uppnått den standard som krävs för att få ha dampjäxor med 5 spännen nu och får med andra ord ställa mina juniorpjäxor med bara 1 spänne på hyllan som en gammal relik. Det är jag väldigt stolt över. Har till och med drömt om skidåkning senaste veckorna, och om någon sagt till mig för 3 år sedan att jag skulle göra det hade jag nog skrattat på mig. Anledningen till att jag fick dem redan idag var att jag ju måste prova ut rätt storlek och sambon tyckte att jag skulle få börja med dem redan till helgen.

Nu ska jag gå och väcka sambon och be honom bära upp sonen som somnat på rumssoffan. De snarkar i kapp just för tillfället. En bra dag går mot sitt slut!

Just det ja... soporna ska ut, FÅR INTE GLÖMMA det, vilket jag gjorde förra gången...


Sambon och hunden

DSC00020.JPG 
har en skön stund framför teven. Jag var inte välkommen att delta. :-(

Måste ju testa att uppdatera via mobilen.

 image4
Måste ju testa att uppdatera via mobilen.

- Och det gick ju bra kan jag konstatera... Eller??? Ja, både meddelande och bild kom ju fram i alla fall. :)

Bilden är för övrigt tagen ut genom vårt köksfönster.

Julbak!

Förra veckan bakade vi pepparkakor, som redan är slut.....

Här kommer en bild från förra julens bakning. (Vi bakar bara en gång per år, på sin höjd. Men i år har jag tagit i och bakade även på kanelbullens dag. Fast sedan sa min vännina Anneli att det inte var tvång att _baka_ den dagen, det gick bra att köpa också....)

image1

Han är duktig han, min son. Men vad gör man inte för att få bullar till jul.


Jag tycker inte om Julklappshetsen!

Jag blir lika frustrerad varje år. VAD ska jag köpa i julklapp och TILL VILKA och framför allt, för VILKA PENGAR?


Naturligtvis vill jag att sonen ska få fina julklappar, men jag tycker inte att han behöver 50 stycken och inte heller så jättedyra, men vad gör man när kompisarna verkar få hur mycket som helst? Och julen betyder ju jättemycket för honom, naturligtvis.


Och jag vill även visa min uppskattning till vännerna jag har runt om mig, men jag får jätteont i magen då jag själv får dyra klappar av dem, dyra som jag inte har möjlighet att återgälda, inte värdemässigt i alla fall.

Min svärfar som är 87 år och som ställer upp för oss på många sätt vill jag också ge någonting fint, men han "har ju redan allt".

Min syster brukar skämtsamt (säger hon smiley) säga att bara hon får massor av julklappar så behöver vi inte bry oss om några andra.

Numera så köper vi inte julklappar till varandra, utan bara till "barnen". Hennes "barn" är numera 18 och 20 år men de får räknas som barn än så länge. 20-åringen är det lätt med. Han har just flyttat hemifrån och flyttat in i egen lägenhet. Han behöver ALLT! Och numera är det ju lätt att hitta heminredning och sånt billigt. 18-åringen däremot... Han önskar sig en BMW av senaste modell........ Say no more!


Sambons systerdotter är 21 år och samma sak gäller där, än så länge är hon barn. Men till henne är det svårare att hitta klappar. Hon flackar runt litegrann just nu och har inget "fast" hem. Och att köpa träningssaker varje år är ju inte heller roligt. Men som tur var så visste sonen PRECIS vad hon skulle ha.

Sambons systerson är 7 år och det är enklare till honom. Han tycker ju fortfarande om leksaker.


Har en guddotter som är 7 år och fyller 8 på nyårsafton. Till henne ska det köpas både julklapp och present. Och jag vill verkligen ge henne något som passar henne. Hennes mor, min väninna, är duktig på att ge presenter lite när som helst under året, och det är alltid genomtänkta saker.


Sambon då.... Vi brukar köpa någonting tillsammans som vi behöver. Jag brukar alltid ha jättesvårt att hitta julklappar till honom men i år så har jag faktiskt hittat lite småsaker som är helt rätt för honom. Det känner jag mig jätteglad över.


Det som är tråkigt tycker jag, är att många gånger så är det bara tråkigt och jobbigt att köpa alla julklappar. Det känns ibland som om man köper bara för att köpa. Och har man då dåligt med pengar som vi har, så är det särskilt jobbigt.


Jag har bestämt mig för att till nästa år så ska jag prata med alla de här vuxna människorna och försöka förhandla fram ett belopp som vi sätter som maxgräns för klapparna. Att vi inte köper julklappar till varandras barn för mer än 100 kronor eller så. Då skulle vi ha råd att köpa julklappar till fler av sonens vänner.


I morgon ska vi åka ner till stora staden och handla julklappar färdigt. Har varit mycket disciplinerad och skrivit en lista och gjort upp en rutt, så jag tror faktiskt att vi blir klar på några timmar. smiley


Välkommen till min nya blogg!

En kvinna i mina bästa år, heter det ju. Men hur det är med det, det vet jag inte riktigt...

Är 45 år och tycker om att skriva om vardagliga saker och hur livet lever just nu.

Jag vill vara kreativ men är inte alltid det. MEN, jag tror man kan träna upp sig så därför har jag startat den här bloggen.


RSS 2.0