Glasögon!

Igår var jag och testade mina ögon. Var till DirektOptik i Umeå. De har ett erbjudande nu som innebär att man får 3 par glasögon till priset av ett par. Skitbra! Men.... just nu sitter jag med oro i kroppen att jag har valt fel par glasögon.

Alltså, när man ska välja 1 par så brukar man ju ha väldans ågren och låna hem och prova i flera veckor och lyssna på vad andra tycker, men igår så bestämde jag mig för 3 bågar på 1 timme.... utan att låna hem (vilket man för övrigt inte fick). Solglasögonen var egentligen inte något problem. Jag vill ha lite större bågar till dem så att det inte kommer in en massa sol från sidorna. Och jag hittade faktiskt bågar jag ville ha direkt.

Sedan var det läsglasögonen..... ja, jag behöver sådana nu. Optikern tyckte att jag skulle ha progressiva glas men jag vägrade. Jag tycker själv att det är så sällan som jag upplever att jag behöver läsglasögon, bara när jag ska trä i tråd i synålar och så där, och det händer ju inte såååå ofta. Så det blev ett par särskilda läsglasögon. De bågarna hittade jag också rätt lätt.

Det sista paret. Det paret som jag kommer att använda mest var svårast att hitta. Men med smakråd av tjejen i butiken så gick det ganska fort.

5 170 kr för 3 par glasögon, kommer om 1 månad. Klappat och klart!

Men gud vad jag är orolig för att jag valt fel bågar till glasögonen som jag ska använda mest........ Tänk om det blir helt fel. Jag gick nog mest på att de var sköna, och helt OK utseendemässigt men.... åååååååh! Och nu får jag våndas i en hel månad....

Sjukt vare här!

Här går förkylningarna aldrig över. Först blev Håkan sjuk, smittad av Kestutis som kom hem från Irland med någonting i hästväg till förkylning. Håkan låg en helg med feber och efter det har febern kommit och gått. För två helger sedan åkte jag dit. Feber hela helgen och därefter så har det inte riktigt velat släppa. Är rejält slut mellan varven. Och i fredags var det Adams tur. Håkan fick hämta honom på dagis till lunchen. Han låg hela fredagkvällen med hög feber. Sedan var det full fart på honom under helgen men igår var det dags igen. Han orkade till kl 2 på dagis. Då fick han hämtas. Så nu får han vara hemma till på måndag. Vare sig han vill eller inte.

Vi hade planerat att åka upp till fjälls och åka de sista slalomåken för säsongen men Adam VILL INTE! Han vill CYKLA! VA! Så vi blir nog hemma.

Inte för att vi inte har saker att göra här hemma. Tänk vad det kommer fram saker så här på våren. Vi har bestämt oss för att vi ska städa ur garaget och carporten så fort det bara går och få ORDNING där. Just nu är det bara en stor avstjälpningsplats.

Vi ska göra i ordning uppe på mitt gamla kontor uppe på garagevindan. Det ska bli ett gästrum. Vi har ju förberett för en toalett under trappan men just nu är det bara fullstoppat med en massa skräp. Ska bli skönt att kunna ta emot folk över natten utan att behöva ha dem sovande på soffan eller golvet. Visserligen har husvagnen funkat bra som gästrum men en riktig säng måste vara skönare....

Nu vill sonen ha frukost, säkrast att se till att han får i sig det då.

Förresten, jag har slagit rekord. Blev så inspirerad av dig Lotta då du skrev att du redan gjort deklarationerna. Så jag gjorde dem också på nätet i söndags. Lätt som en plätt ju... Så för första gången på jag vet inte hur många år, så har jag lämnat in deklarationerna före sista dagen. Vi har alltid uppskov till i juni, men nu behöver vi inte ens nyttja det. Härligt känns det!

Ordsammanblandning!

Häromkvällen när jag läste godnattsaga för Adam så dök ordet "förgäves" upp. Han frågade vad det betydde och jag berättade att - När jag har skurat golvet i hallen och sedan kommer han och pappa in med leriga skor, då har jag skurat "förgäves". Aha, sa sonen.

Igår afton, när han kommer in, tittar han på hallgolvet och ropar:

- Pappa! Har du skurat golvet?

- Ja, ta av dig skorna!

- Pappa! Nu har du nog skurat förbaskat!

Herregud, så trött jag är

Har arbetat som ett tok förra och denna vecka. Dels så hade vi revision av 2007 + att styrelsmaterialet för 1:a kvartalet skulle vara klart i går kväll. Och det är första gången jag ska sammanfatta de ekonomiska rapporterna. Måste erkänna att jag ställer kravet på mig själv att NÄSTA GÅNG ska de vara betydligt bättre förberedda. Nu vet jag ju vad jag ska titta särskilt på. Men de får ta vad de får den här gången, det är då inte sämre än det material de fått tidigare.

Jobbade till kl 9 igår kväll och kom precis lagomt till olyckan i Lunds-backen. Fick stå i kö i 10 minuter innan de släppte förbi oss. Inte mycket kvar av den bilen kan jag säga. Stackars chaufför till timmerbilen.

I morse kom jag lagomt till bilolyckan utanför bilprovningen i Umeå. Ny kö, ny väntan, men det verkade gå bra för de inblandade. Så....... hoppas att tredje gången gillt INTE gäller mig själv.

Har läst ikapp på en massa bloggar. JÄKLAR att vi missade er radioutsändning Lotta och Tina. Men vi var uppe i Sorsele på träningsläger och jag hade ingen internetanslutning (men dator). Försökte övertyga de övriga om att vi kanske skulle fråga receptionen på campingen om det fanns anslutning, men det blev Körslaget istället. En ganska medioker omgång men synd att Agnes åkte ut.

Adam går och väntar på att snön ska försvinna så att han får ta fram cykeln. Tänk att man kommer ihåg precis vad han känner. Känslan av vårens första cykeltur är ju faktiskt helt SKÖÖÖÖN! Nu längtar även jag till att snön ska smälta bort och att vi får VÅÅÅÅÅR! Jag har en massas fröer som jag ska sätta i vårt lilla blom/kryddland. Håkan byggde en specialbänk till mig förra sommaren. Så fort det är dags ska ni få se bilder.

 I morgon ska jag vara ledig. Har egentligen en massa saker som jag skulle ha gjort men jag ska vara social i stället. Hälsa på Stina hade jag tänkt bland annat.

Måste få berätta om "mina" killar på jobbet. De är otroligt trevliga och det är en väldigt skön stämning på jobbet. Skämtsamt, och det gillar ju jag. Men jag måste ju erkänna att det är helt andra saker som avhandlas vid fikabordet här än vad det var på mitt förra jobb. Har inte hört NÅGONTING om jakt ännu. ;) Däremot har vi avhandlat både miljöförstöring, pappors barnledighet, aktuella händelser, böcker och filmer. WHAO! Det ni! Jag trivs!

Mitt förra inlägg...

.... fick jag aldrig helt klart. När jag hade publicerat första delen så la de helt plötsligt ner uppdateringsmöjligheterna innan jag hade hunnit skriva in resten av min och sambons konversation. Så, det ser ju lite rumphuggit ut. Nu ids jag inte skriva in vad jag hade skrivit efter det, så det samtalet får ni försöka fundera ut själva, om NI ids vill säga.... (Vilket tjafs!)

Har just chattat med sonens storkusin som är i USA och åker skidor. Hon har bestämt sig för att göra en tatuering innan hon kommer hem. Så att mamma inte ska hinna övertala henne att INTE göra den. Eftersom jag själv bara väntar på att jag ska hitta det ultimata motivet för MIN tatuering så kan jag ju inte komma med några moralkakor som jag inte tycker att hon behöver... Så nu väntar jag med stor förväntan på vad hon kommer hem med.

Förutom att jag inte hittat PRECIS det jag vill ha, så är jag ju liiiiiiiite rädd för att det ska ta ont. För jag vill ha min tatuering antingen på ankeln eller på skuldran, och DET tar ont har jag hört. ANNIKA!!!!!!!!!!!! Gör det det?

Sambon har lagat jättegod fredagsmiddag och har nu gått ut och börjat elda i bastun. Det ska bli väldigt skönt att få sätta sig där ett tag och bara slappna av. Det har varit rätt intensivt på nya jobbet, MEN.... det känns BRA. Jag har koll på läget och det känns till och med som om att jag har en hel del att tillföra företaget med mitt kunnande och erfarenhet också. UTAN att för den skull ta död på mig själv. FÖR DET ÄR JAG FÖR GAMMAL OCH KLOK FÖR ATT GÖRA! Så det så!

Mitt största problem just nu är att jag inte hinner träna det jag vill. Måste få kontroll över det på något sätt. Hoppas att det blir en vacker vår så att det går att börja cykla snart.

Annars? Har inte hunnit titta in på alla andras bloggar, men det ska jag göra senare i helgen.

RSS 2.0