Nu ÄR jag tom i bollen!

Jaha, då var första dagen klar. Det har gått bra, men nog tar det på huvvet att ta in allt nytt. Dessutom arbetar de i ett system som jag aldrig arbetat i. Mamut! Och det är allt annat än likt något annat system..... man måste tänka helt annorlunda. Men jag tror nog jag fixar det.

Idag har jag registrerat leverantörsfakturor och tittat på lönesystemet. Lönerna registreras tack och lov i SPCS så det kan jag ju både framåt och bakåt både i vaket och sovande tillstånd. Men jag konstaterade att det fanns lite att rätta... men det berättade jag inte för min föregångare.

Adam var överlycklig över att få ha varit på dagis HELA dagen idag. Och pappa som både lämnar och hämtar.

Resten av veckan blir intensiv. Vi kommer bara att gå omlott den här veckan, sedan börjar hon på sitt nya arbete. Då ska jag kunna det här... (Lätt som en plätt, hmmmm!)

Så tro inte att jag sagt upp mig med bloggandet även om det skulle vara tyst ett slag. Jag återkommer!

Äntligen!

Har äntligen fått jobb!

Ska bli både spännande och skönt. Tyvärr blir det att pendla till Umeå, men jag är ju morgonpigg :)

Berättar mer sedan. Nu åker vi upp till Luleå för att gå på Biltema och hälsa på goda vänner.

En onsdags vedermödor!

Onsdagar är konstiga dagar. Veckan har just börjat men ändå är det snart helg.

Tvättmaskinen har pajat, igen! Det är en gummipropp längst ner på yttertrumman som håller på och ploppar ut så att allt vatten som spolas in spolas ut direkt. Som tur var så hade vi ställt maskinen rakt över avloppet efter förra gången så nu rinner då vattnet direkt ner där och inte ut på golvet. Bytte ut den gamla för 2 veckor sedan men det verkar vara någonting som ligger mellan inner- och yttertrumman som pressar ut den där j...a proppen. Så nu måste sambon ta ut hela trumman och försöka fixa det.

I min tvättstuga har jag väl 10 tvättar som skulle ha varit tvättade samt 3 maskiner som är rent och torrt men inte ihopvikt och lagt in i garderoberna. Så idag måste jag försöka ta itu med åtminstone det.

Vårt problem är att vi har mer kläder än vad vi har plats i garderoberna. Hela logistiken går ut på att vi måste ha kläder i tvätten för att allt ska ha en plats. Och hur smart är det??? När vi flyttade in i huset fanns det 1 garderob i hela huset... EN garderob. Jag hade fnatt på garderober de första åren vi bodde här. Så fort vi hade några pengar över så tyckte jag att vi skulle använda dem till att köpa garderober. Så nu har vi gott om dem, och ändå räcker de inte till.

Senare idag ska jag ner till Vindeln och låna hem tapetprover till köket. Det blir en prövning att komma överens med sambon om vad vi ska ha där. KUNDE han inte vara en sån där ointresserad karl som knappt märker att man bytt gardiner? NÄHÄ! Han har ÅSIKTER!

Vi kom väl fram till en någorlunda kompromiss igår kväll i alla fall. Jag får fria händer i köket (nästan) och han får fria händer i vårt sovrum (UTOM speglar i taket ;) ).

På onsdagar är ju sonen hemma från dagis, och det är ständiga diskussioner om de dagarna är till för TV-spel och barnprogram eller annat. Det enda han vill göra förutom ovanstående är att baka. Mmmmm, så vi har bakat varje onsdag efter jul nu. Men idag hade jag tänkt att vi skulle göra annat. Försökte få honom till att hjälpa mig vika lakan för en stund sedan, men han var för kort enligt honom själv. Det hela slutade med att vi hade lindat in oss i lakanet och låg på sängen och fnissade hejdlöst. Stöka ur diskmaskinen var inte heller kul. VA?

Måste få iväg några arbetsansökningar idag också. Har skickat massor de senaste dagarna och var på anställningsintervju igår och ska på ytterligare en nästa vecka.

Vad gör ni idag?


Skinande rena skåp!

Har vi i huset idag.

Igår tog jag mig i kragen och har börjat med att städa våra köksskåp. Tänk så j...a mcket man sparar på av INGEN anledning. Jag fick 3 hyllor över i mina tidigare proppfulla skåp efter att ha funderat bara en gång innan jag slängde nåt. Min käre sambo höll på att bli skogstokig när han insåg att jag eldat upp hans gamla skärbräda som han gjort på slöjden. *fniss* Men han fick lov att erkänna att vi faktiskt aldrig hade använt den och den var vare sig hel eller särskilt snygg.

Nu har jag bara skafferiet och skåparna vid spisen kvar. Men det får bli en annan gång.

Sambon brukar vara irriterad efter att jag gjort sådana här storstädningar, för jag möblerar ju bara om, tycker han. Det tar flera veckor innan han börjar hitta igen.

Jag är ju INTE pedant, det vet alla, men vad ni inte visste är att jag faktiskt är pedant då det gäller min köksskåp. Varje sak ska ha sin givna plats och jag hatar när man ställer ihop koppar och fat av olika sort i en oherrans oordning. Största tallrikarna SKA stå underst och sedan ställer man dem i storleks, och "sortsordning" ovanpå. Samma sak med koppar. Jag tycker egentligen inte om att ha en massa omaka koppar eller muggar, vilket ju är väldigt lätt att det blir. Dessutom så använder man ju bara sin favoritmugg själv och de andra bara står där och tar plats på hyllan. Vi hade 34 temuggar... men nu är alla utom 12 bortplockad till längst in på den översta hyllan där jag liks inte når upp att se dem.

image25

För massor av år sedan fick jag en gammal kryddsats av min mamma. Jag har haft den stående uppe på ett av köksskåpen och där har den stått och samlat damm. Nu har jag tagit ner några av burkarna och ska använda dem. Det är väl ingen mening med att ha en massa saker om man inte använder dem???

image26

Vårt skafferi är stort och rymligt. Men eftersom det är det så förvaras det en massa saker där som egentligen inte ska vara i ett skafferi. Men nu har jag ställt dit så att vi kan lägga allt som ska till återvinning där. Papper, glas och plast + en stor bytta för sånt som ska pantas. Blev skitbra!

Har lovat oss själva att bli bättre på det här med återvinning. Egentligen så är det bara papper och tomglas som vi har sorterat ut tidigare. Vi eldar upp en hel del i kaminen istället för att slänga i soporna. Typ makaronkartonger, mjukplast av PELD (blir bara vattenånga vid förbränning) och sånt. Bättre att vi får värme av det än umeborna har vi resonerat. Och det kommer vi att fortsätta med. Men vi har varit dålig på att återvinna glasburkar, konservburkar, hårdplast och sånt. Men nu ska vi göra ett allvarligt försök. Och vi har ju inte särskilt långt till återvinningsstationen heller... Enkelt som en plätt att tömma varannan vecka (soptunneveckan) tänkte vi. Vi får se hur det går.

Det var då för väl!

Att bröderna Rongedal gick vidare. Jag sa ju det förra helgen, att min röst låg på dem redan innan jag hört låtarna.

Övriga svenskar röstade precis som jag själv i går kväll så - det var då för väl! Då behöver jag inte reta mig på det den här veckan.

Sonens slalomtävling gick bra. Med stora ögon på alla andra som skulle vara med så fixade han det hela med bravur. Stannad i första loppet och frågade en av portvakterna om det var rätt väg... (Vilket det var), åkte nästan 61 km/h i störtloppet och hade slutligen två jämna åk i parallellslalomet. Blev trea i sin klass (Det blev alla som inte blev etta eller tvåa) där det var sex startande. Han var yngst.

Men roligast var i alla fall att han fick en pokal som han nästan har sovit med i famnen i natt. Tala om lycka.

Bra tävling, bra inställning till hur en barntävling ska vara, alltså bara roligt!

Jag vill passa på att ge stort beröm till de andra föräldrarna i Vindelns Alpina, alla är så bra på att hjälpa varandras barn och se till att det funkar för alla. Bland annat så var Magnus uppe vid starten och hjälpte Per med att se till att alla kom till startpinnen i tid och gav bra råd och massor av beröm. TACK!

image24

Frustrerad sambo!

Som inte kommer sig hem från Irland. Dessutom har det inte funkat som det skulle därborta. Det som skulle vara klart när han kom är fortfarande inte gjort, så han har inte kunnat göra allt han skulle. Frustrerande! Det är sällan jag hör att han är så här frustrerad, han brukar vara lugnet självt. Men han hade tydligen till och med brusat upp lite grann i går kväll.

Idag fyller svärfar år, och i morgon ska Adam köra sin första slalomtävling i Skellefteå och där skulle han naturligtvis velat vara. Men hur jag än har surfat och kollat så får jag bara inte ihop flygresorna. Antingen kommer han sig till Stockholm sent ikväll och då finns det inga anslutningsflyg till Umeå eller Skellefteå.  Och tåget hinner han inte heller med. SHIT!

Sonen och jag åker i alla fall och gratulerar farfar på hans 88 årsdag och sedan kör vi upp till Skellefteå och sover hos syrran inatt. Skönt att vara nära i morgonbitti.

Sambon får ringa och köra lite pepptalk via telefonen med sonen ikväll.

Tala om blåst!

Förutom att sonen nästan blåste bort igår när han var ute och åkte skidor så har parabolen lyckats blåsa ur läge och jag har skitbild på TVn. Och idag är det skidskytte....

Sambon är ju fortfarande kvar på Irland och kan inte hjälpa mig. Får nog bli radiolyssnande istället men hur kul är det att lyssna på skytte?

Igår kväll utökades vårt utbud på Viasat med kanal 5. Det ska bli kul att se vad som finns på den kanalen numera. Vi har haft Viasat i 5 år nu och före det hade vi Canal Digital. Så det är länge sedan vi hade den kanalen.

Sedan har dessutom all arbetslust som jag hade inför den här veckan också blåst bort. Helt Borta!

Jag har inte gjort ett skit av allt jag hade planerat. Knappt stökat in i diskmaskinen en gång. Än mindre städat några köksskåp eller fått bort lite tvätt eller dammsugit och allra minst varit ute på några promenader. Men det har varit rätt skönt med några lata dagar. Har jobbat lite med att läsa om olika saker man kan göra med bloggen och har börjat på en testblogg där jag kan laborera fritt, vi får se vad det blir till slut.

Ikväll är det meningen att jag och sonen ska åka slalom, men det vete sjutton om jag vill. Hårt och blåsigt i backen är inte direkt mitt favoritföre. På lördag är det slalomtävling för sonen i Skellefteå - en plojtävling, där han åker i klassen 0-7 år. Om sambon inte kommer hem i morgon så tror jag att vi ska köra upp och sova hos syrran natten mot lördag. Mindre stressigt på lördagmorgon då. Men jag måste be svågern om hjälp med att fixa skidorna. Jag har ingen aning om hur man vallar slalomskidor.

Min väninna som håller på att renovera hus i Skellefteå har nu fått in sitt nya kök. Vi planerar för middag hos dem på lördag efter tävlingen så att vi får se hur långt de har kommit. Hon är i det närmaste helt okontaktbar nu för tiden.
Sonen har tagit sig sovmorgon idag. Han var rätt snuvig i går kväll och jag trodde inte att han skulle ta sig på dagis idag men idag är han piggare.

Oj, det här blev lite av varje. Ha en bra dag allihop!


Vacker musik!

När jag var yngre älskade jag Björn Skifs, inte så mycket för hans musik utan för att han var både snygg och rolig....

Numera älskar jag honom mest för denna låt


Den är så vacker att man vill gråta.

Här kommer en annan "låt" som jag tycker är oerhört vacker


Om ni inte har sett filmen Såsom i himmelen - SE DEN!

Arbetsförmedlingens trevliga personal!

Jag har idag talat med en mycket trevlig man på arbetsförmedlingens kundtjänst. Det var nämligen dags att redovisa hur det går med mitt arbetssökande. Vilket ju inte går så bra!

Men det var inte det jag skulle berätta om. Det jag ville berätta var att det var en mycket trevlig och serviceminded människa jag pratade med. Vi hann prata väder, skidskytte med mera under tiden han kollade upp mina ansökningar. NU har jag visserligen varit väldigt aktiv i mitt sökande och har sökt ekonomarbeten från Kiruna till Sundsvall och alla arbeten som jag överhuvudtaget kan utföra i Vindeln med kranskommuner. Nu erbjöd han sig att luska lite mera om det var några annonser på väg in som kunde passa mig och skulle skicka mig dem via e-post. Han frågade till och med snällt om han fick skicka dem som anvisningar (jag MÅSTE söka) eller om han bara skulle skicka dem som information. Naturligtvis får han skicka dem som anvisningar... Jag VILL ju få jobb och om det är för långt bort enligt mitt tycke så är jag fullständigt övertygad om att det kommer en eventuell arbetsgivare också att tycka, så jag tror inte att det blir några större konflikter i det läget.

Jag "gruvar" mig alltid innan jag ska ringa och redovisa hur det går. Det känns som om de ska misstro mig att jag verkligen gör allt jag kan. Men han jag träffade på idag gjorde verkligen att jag till och med fortsätter min dag med ett välbefinnande. Inte bara för att det är bortgjort, utan för att han var så himla trevlig.

Nu måste jag även säga att jag tycker att vi har toppenpersonal på arbetsförmedlingen i Vindeln också. Min handläggare är toppen och jag känner stort förtroende för henne och hennes arbete.

Studier!

NU ska jag försöka lära mig lite mer om hur jag kan designa om bloggen. Så räkna med lite olika layouter här framöver.

Har i alla fall lyckats få in en klocka, dock i fel färg nu då jag ändrat bakgrunden... men det ordnar jag sedan.

Jag har hittat en rätt bra sida med lite tips, Designa Din Egen Blogg. En sida med grundläggande tips som är baserat på blogg.se.

Vet ni av andra bra sidor? Tipsa mig gärna!

Dagens aktiviteter

401452-23
Idag har sonen åkt längdskidor för första gången. :) Han tyckte att det var så kul att han tog hem skidorna från skolan och fortsatte här hemma.

Själv har jag tagit en promenad bort till brevlådan för att möta upp Glassbilen. Där träffade jag andra glasssugna Hällnäsbor. (Lisa)

Annars så har jag inte gjort NÅT idag. INGENTING av allt jag planerat. Sett 2 filmer på TVn istället. Jaja, det kommer en dag i morgon också. Qualitytime med mig själv blev det då i alla fall. Men jag har laddat för 1 timme på motionscykeln framför TVn ikväll. Och därefter ett skönt bad, kanske...

Chattat med Malin som är i USA. Hon åker skidor och låter ganska nöjd med att vara där hon är just nu.

Lugn vecka framför mig!

Idag åker sambon till Irland och blir borta tills på fredag.

Det ska bli ganska skönt att bara behöva bry mig om mig själv och sonen. Och han är ju dessutom på dagis.

Hoppas att det blir fint väder så att jag kan vara ute. Har planerat att vara "duktig" och promenera 1 timme varje dag den här veckan.

Jag har även planerat att städa köksskåpen. Det är verkligen dags för en rejäl utrensning där. Varför sparar man glas som är spruckna?????? Här ställer vi dem på översta hyllan och tänker att de går ju att använda om man skulle bli väldigt många någon gång.... Till saken hör att jag inte kan köpa nya glas med gott samvete, för vi har massor av glas.... En rest från vår tid som restaurangägare. Jag tror att vi har 200 glas i olika sorter.

Jag måste få göra en kommentar om gårdagens melodifestival.... Christer Sjögren?????? ÄR svenska folket tokiga? Han äcklar mig faktiskt, rent ut sagt. Sviter efter den tiden när jag var ute och dansade mycket och då även till Vikingarna, och tro mig, karln är ett äckel. Huvva vilken "charmör". Att Amy Diamond gick vidare var väl OK men jag tyckte att Michael Michaeloff var bra. Men det var jag tydligen rätt ensam om.

Nästa vecka är bröderna Rongedal med. Jag hoppas verkligen att de har en bra låt, de är ju så bra artister med oerhört bra röster. Jag hejar redan på dem.

Trätoämnen!

Min käre sambo och jag bråkar inte ofta, men vi träter en hel del. Det finns (naturligtvis) en del saker hos varandra som man bara håller på att reta sig till döds för.

En sak som jag kan bli hysterisk över är att sambon har så svårt för att göra sig av med saker....

När vi flyttade in i huset så lät han bygga en vedlår vi skulle ha i vardagsrummet bredvid kaminen. Men den blev lite för bred så den har alltid stått över fodret runt dörren, vilket har retat mig till vansinne. Dessutom så har den nästan aldrig använts som vedlår utan det har legat gamla tidningar i den som ska användas till att tända i kaminen med. Problemet är att vi eldar med bricketter som ställs ovanpå vedlåren och hur enkelt är det då att komma åt tidningarna.......

Jag har i flera år hävdat att vi ska slänga ut den där fula tingesten som inte används men sambon hävdar stenhårt att den är ju _välgjord_. Och?

Senaste diskussionen om låren hade vi igår morse. Sambon hävdade fortfarande vedlårens berättigande i vårt hem och jag ville bara slänga ut den. MEN... jag fann på råd jag. Igår betsade jag den i samma färg som vår bokhylla och ska använda den som sideboard till soffan istället för vedlår. Håller på att sy en duk att ha på den och GUD NÅDE den som hädanefter lägger bricketter på den..... DÅ kommer jag att slänga ut vedlåren. Sambon såg lite häpen ut i går kväll när han kom hem.

image21
(Sockeln är inte målad ännu)

Sonen och jag har också ett trätoämne. Han tycker att jag borde skaffa mig ett jobb så att han får vara på dagis varje dag. HUR lätt är det att möta det??? Det är ju MITT fel att han inte får vara på dagis och träffa sina kompisar. I morse vaknade han och var sur över detta redan innan jag själv hade kommit till sans.

image22

Nu har jag i alla fall skickat ut honom och sagt att när han kommer in ska han få spela TV-spel lika länge som han varit ute... Så förhoppningsvis slipper jag hans sura min ett bra tag.

Livstalet mitt!

Blev inspirerad av Lisas länk om livstal - och tänk vad jag fick veta om mig själv som jag inte visste...

Läs och SKRATTA INTE!
Livsväg 7, den självständiga perfektionisten:
Personer med livstalet 7 är individualister som har stort behov av att då och då få vara ensamma. De har god intuition och är bra på att analysera. Sjuor tycker inte om när andra säger till dem hur de ska göra.

Är du en sjua så kan du uppfattas som lite mystisk, kanske därför att du klarar dig så bra på egen hand. Du är noggrann, nästan på gränsen till perfektionist. (DET VISSTE NI INTE VA?) Detta kan medföra att du helst har ett arbete som innebär någon form av specialisering. Du hjälper gärna andra människor och har förmåga att få dem att må bra. Du är även en fena på att kunna handla vid de rätta tillfällena. (Det ska jag säga nästa gång någon påpekar att jag alltid är ute i sista stund!) Din djupsinnighet behåller du gärna för dig själv då du är rädd för att bli missförstådd.

Din vana att skjuta upp saker (VA!) och ting är inte så uppskattat hos andra och det drabbar även dig själv. Vid möten med människor som du inte känner kan du vara ganska otrevlig och kylig. Att ibland ta till dig andras råd skulle kunna hjälpa dig mer än du tror.

OK, en del stämde ju, men perfektionist............. Nja!

Älskade semla!


Jag älskar semlor! Om jag inte hejdade mig skulle jag nog kunna äta semlor varje dag.

Numera finns det ju en massa olika recept på semlor (fast vad ska jag med dem till.... jag bakar ju aldrig semlor själv!) En av mina favoriter är saffranssemlorna som Vindelns Bageri brukar göra före jul. De är bara SÅÅÅÅÅÅ goda.

Igår afton hävdade sonen med bestämdhet att fröknarna sagt att alla barn skulle ta med sig en semla på dagis idag. Jag försökte få honom att förstå att det nog var tvärtom - att alla barn skulle få en semla på dagis idag. Men nej, det VAR inte så... För att övertyga honom ringde jag ner på dagis och pratade med fröken Anneli som fick sig ett gott skratt. Fortfarande i morse var sonens sur på att jag inte köpt någon semla att ta med sig....

I eftermiddag ska vi gå på Semlans Café här i Hällnäs och äta semlor. Mums!

Har varit ute och gått på stavpromenad med hunden på förmiddan. Jag blev tvungen att gå hem tidigare än vad jag hade tänkt - för hunden _orkade_ inte mer... Hmmmmm, det blir nog diet och hårdträning snart. Fast hon är ju gammal och gör mest som hon själv vill... Nu ska jag äta lunch och sedan ska jag lägga mig i badet och prova en av de nya ansiktsmaskerna jag köpte på DollarStore i fredags.

Gunilla = Tomten

verkar jag vara, enligt Liza i alla fall. För nu har vi fått snö... och kyla... Skönt med _riktig_ vinter.

Det har säkert snöat 4 decimeter här i helgen. Själv var jag i Kittelfjäll och åkte skidor.

När vi kom hem så hade snälle Kestutis skottat allt utom vår bro och världens bäste granne Tore hade eldat så det var varmt och skönt. TACK!

NU ska jag ta kontakt med de högre makterna och tala om att nu är jag nöjd, åtminstone vad gäller snömängd. Men jag vill ha kvar minusgraderna så att all den fina snön inte smälter bort.

På tal om snömängd... Malin, Håkans systerdotter har åkt till Sierra Nevada, USA för att åka skidor i vår. Där är det helt normalt med nederbördsmängder av snö på 10 meter/år. Hmmmm, då skulle inte vårt hus synas på.

RSS 2.0